جلوگیری از تغییر رنگ قارج دکمه ای - دلایل مشکل


اگر شما هم از تولید کنندگان قارچ دکمه ای باشید حتما با این سوال همیشه روبرو بوده اید که چطور میتوان قارچ دکمه ای را از تغییر رنگ حفظ کرد و اگر هم تصمیم به تولید داشته باشید باید بدانید که این مطلب از مهمترین نکات تولید قارچ دکمه ای است و باید حتما در تولید در نظر داشت

1- اولین و شاید شایعترین مشکلی که برای تولید کنندگان قارچ وجود دارد شیوع آلودگی باکتریایی بر روی کلاهک قارچهای دکمه است، دلیل اصلی این مشکل رشد باکتری بر روی کلاهک و افزایش تعداد باکتری ها در میوه قارچ از حد مجاز است

(ظاهر: بر روی کلاهک به رنگ قهوه ای و با لمس آن حالت لزج دارد)

2- دلیل دوم آلودگی جوش خشک قارچ دکمه است که دلیل اصلی آن آلودگی خاک پوششی مورد استفاده می باشد و یا در سالن به دلیل وجود آلودگی از پیش ، به دوره های بعد منتقل میشود

(ظاهر: لکه قهوه ای اما روشنتر از آلودگی باکتریایی و خشک است با کناره هایی بریده و گاها نا صاف)

3-کپک سبز قارچ دکمه ای از کپک های شابعی است که معمولا در سالن هایی که بهداشت رعایت نمیشود و انتقال آن به دوره های جدید در اثر عدم رعایت ضدعفنونی مناسب

(ظاهر: بر روی خاک پوششی به رنگ سبز و در نهایت باعث جلوگیری از رسیدن مواد مغذی مورد نیز به قارچ و کم کم کاهش کیفیت قارچ خواهد شد)

4-پوسته پوسته شدن کلاهک قارچ دکمه ای که معمولا به دلیل آلودگی سالن نیست و عوامل محیطی منجر به آن میشود 

(ظاهر: حالت پوسته پوسته شدن سطح قارچ که عموما با تیره شدن آن همراه است)

5-عدم نگاهداری مناسب قارچ در نهایت از دلایل پایان تولید به شمار میروند که تمامی زحمات تولید کننده را به باد خواهد داد که از جمله آن میتواند به دمای نا مناسب نگاهداری و شرایط نا مناسب نام برد

   + فرید معصومی - ٧:٤٤ ‎ق.ظ ; یکشنبه ٢٩ شهریور ۱۳٩٤

پرورش قارچ دکمه ای و بیماری ویروسی


در نژادی از قارچ دکمه ای که بیشتر برای تولید قارچ با آن آشنا هستیم نوعی از بیماری ویروسی باعث مشکلاتی در تولید میشود(از وبلاگگلدماشروم.پرشین بلاگ)

از علایم آن تعداد زیادی نقطه در سطح خاک پوششی است ، در این نقاط میسلیوم ها رشد نخواهند کرد و قارچهای ایجاد شده در اطراف این نقاط هم دارای کیفیت پایینی است و دارای ساقه هایی بلند و عموما نا مناسب هستندhttp://goldmushroom.persianblog.ir

اما گاهی هم تنها و تنها مشکلی که بیماری ویروسی در سالن تولید قارچ ایجاد میکند همین کم شدن محصول است و گاهی هم در حالاتی شدیدتر شدن این بیماری هم منجر به کاهش بسیار شدید محصول میشود و تعداد اندک قارچهای رشد کرده هم دارای اشکال نا مناسبی خواهند بود

 

در بیماری ویروسی اگر قارچهای آلوده اسپورشان را پخش کنند بیماری به سرعت منتشر میشود، بنابراین باید قارچهای آلوده را تشخیص و به محض مشاهده و تشخیص قارچها را معدوم نمایید

یکی از روشهای قدیمی از بین بردن این بیماری در سالن گرم کردن سالن است اما مانند سایر بیماری ها قسمتهای آلوده به قسمتهای سالم سرایت میکنند

برخی از پارامتر ها هستند که باعث افزایش و فعال شدن این بیماری در محیط کشت میشود که میتوان به دمای بالا ، تراکم زیاد یا خیس بودن بستر را اشاره کرد 

شاید بپرسید که این بیماری عجیب را چطور مهار کنیم یا اصلا از کجا بوجود می آید یا چطور از آن جلوگیری کنید ، یک نکته طلایی آن است که کمپوست باید از تولید کننده معتبر خریداری شود چراکه بذر استفاده شده باید مورد اطمینان بوده باشد 

 

معمولا با ادامه تولید برای مدت طولانی در سالن تولید قارچ احتمال وجود و اشاعه این بیماری هم بالا میرود که باید برای پیشگیری از آن مسایل بهداشتی را همیشه مد نظر داشته باشید

 


 


   + فرید معصومی - ٩:٤٢ ‎ق.ظ ; جمعه ۱۳ شهریور ۱۳٩٤

جریان کم هوای ورودی به سالن / ارایه راه حل این مشکل (بخش 2)


مشاهده یادداشت خصوصی

   + فرید معصومی - ۸:٤٩ ‎ق.ظ ; جمعه ۱۳ شهریور ۱۳٩٤