نکات ضروری بهداشتی در پرورش قارچ


  

در پرورش قارچ نکات بهداشتی به این منظور از اهمیت ویژه ای برخوردارند که مهمترین عامل پیشگیری از ورود بیماری ها به سالن به شمار میروند .

بیشترین مشکلات در پرورش قارچ از زمانی آغاز میشود که بیماری ها از عدم رعایت بهداشت به سالن وارد شوند ، در اینصورت کنترل شرایط کمی سخت خواهد شد خصوصا در مورد بیماری هایی که سرعت انتشار بالایی دارند ، به محض حضور در یکی از سالنهای پرورش قارچ به سالن های دیگر نیز منتقل میشوند

 

برای جلوگیری از ورود بیماری ها به سالن پرورش قارچ و یا عدم انتشار آن نکاتی اساسی وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید با خیال راحت اقدام به تولید نمایید

 

  1.  اولین قدم را حتما همه میدانید که باید سالن پیش ار ورود کمپوست بوسیله فرمالین ضد عفونی شود (که توضیحات کامل مراحل در وبلاگ قرار داده شده)

  2. زمان رسیدن کمپوستها به سالن به هیچ وجه آنها را بر روی محل غیر بهداشتی قرار ندهید برای مثال زمانی که کمپوست به دستتان رسید و اتفاقا در آن زمان باران میبارید و مجبور باشید کمپوست را بر روی زمین خیس بچینید که کاری غیر بهداشتی از نظر تولید قارچ به شمار میرود

  3. استفاده از چرخ هایی ضد عفونی شده که برای حمل کمپوست به سالن استفاده میشود.
    زیرا معمولا این چرخ ها مدت زمان زیادی را در انبار سالن قرار میگیرند تا سری کمپوستهای جدید برسد و امکان هر نوع آلودگی در آنها وجود دارد

  4. قرار دادن حوضچه ضدعفونی در محل ورودی سالن پرورش
    این حوضچه باید ترکیبی از کاربندازیم ، فرمالین و کلر باشد البته نسبت آنها باید تنها حدود 7 درصد از آب حوضچه باشد که در استفاده به اندازه از فرمالین دقت کنید اما دیگر مواد کم یا زیاد بودنشان مشکل چندانی ایجاد نخواهد کرد
    در سالن های خانگی میتوان یک تشت آب که حاوی اسنفج در آن است استفاده شود
    زمان وارد شدن به سالن باید حتما کف کفش را به اندازه یک سانت به داخل این مایع فرو کنید تا از ضد عفونی شدن مطمئن شوید حتی اگر از یک سالن دیگر میخواهید به سالن مورد نظر وارد شوید باید از حوضچه ضد عفونی عبور کنید
    البته معمولا این حوضچه را دست کم میگیرند و از آن استفاده نمیشود که بسیار اشتباه بزرگی است

  5. لباس تمیز و بهداشتی افراد شاغل در سالن
    لباس ها را ترجیحا زود به زود شستشو دهید و مراقب باشید که اگر سالنی آلودگی هایی داشت که قابلیت انتشار بالایی دارد ، با همان لباس فورا وارد سالن های دیگر نشوید!
    همچنین آلودگی به شکل غیر قابل باوری بوسیله دستان شما نیز به سالن دیگر منتقل میشود
    http://goldmushroom.persianblog.ir
  6.  و ابزار آلاتی که در پرورش قارچ استفاده میشود که شاید مهمترین عامل انتشار بیماری باشند
    اول از همه چاقو که در مرحله برش پلاستیک ها تا برداشت مورد استفاده است
    دماسنج های میله ای نیز اگر اصولی استفاده نشوند میتوانند عاملی بیماری زا به شمار رود. دماسنج های میله ای معمولا به این دلیل که تعدادشان در سالن زیاد نیست عموما برای اندازه گیری دمای تعداد زیادی کمپوست استفاده میشود و همین خارج و وارد کردن دماسنج به داخل این کمپوست و آن کمپوست در صورت آلوده بودن هر کدام امکان انتقال به دیگر کمپوستها را مهیا میکند
    برای جلوگیری از انتشار میتوانید زمان خارج کردن دماسنج از هر کمپوست آنرا بوسیله الکل ضد عفونی کنید . البته راه بهتر آن است که تعدای دماسنج داشته باشید و در طبقات مختلف همیشه تعدادی دماسنح ثابت قرار داده شود
  7. ته مانده های قارچ را هیچگاه در کف سالن رها نکنید و ترجیحا در زمان برداشت به داخل نایلون زباله بریزید زیرا این ته مانده ها اگر از دید شما دور بمانند و مثلا در زیر قفسه ها باقی بمانند عامل مهمی در ایجاد بیماری های گوناگون به شمار میرود .
    در خارج از سالن هم تا حد ممکن این زباله را از سالن دور رها کنید

  8. پشه ها و حشرات را کنترل کنید
    این حشرات با پرواز به سالن های دیگر هر نوع آلودگی را منتقل میکنند همچنین اگر یکی از سالن های شما حاوی مگس باشد و آنها به سالن دیگر بروند و تولید مثل کنند دردسر شما چند برابر میشود پس بهتر است به محض مشاهده با آنها برخورد کنید
    همچنین حشرات و لارو ها از میسلیوم تغذیه میکنند و همین موضوع منجر به کاهش تولید خواهد شد

  9.  منافذ موجود در سالن شاید به نظر نیایند اما در بروز آلودگی بسیار موثر هستند . این منافذ باعث ورود حشرات میشوند و هر نوع گرد و غبار که برای قارچ مضر است را به سالن راه میدهند
    برای مثال این بند ، برخی از دوستان برای ورود هوا و خنک کردن سالن از باز کردن مستقیم پنجره به سالن استفاده میکنند که اینکار همانطور که گفته شد اولین قدم برای ورود آلودگی به سالن است

  10. اگر همه چیز هم به درستی پیش برود ممکن است آلودگی به دلیل کمپوست نا مرغوب یا دارای آلودگی به دلیل پاستوریزاسیون نا مناسب را در بین کمپوستهایتان داشته باشید
    مشکل از اینجا شروع میشود که معمولا کمپوستهای ارسال شده به شما ، معمولا در یک دوره تولید شده و نا امید کننده است اگر بدانیم که یکی از کمپوستها آلوده است معمولا احتمال وجود آلودگی در کمپوستهای دیگر نیز دور از انتظار نیست

  11. خستگی سالن اصطلاحی است که در مورد سالنهایی استفاده میشود که دوره های متوالی آلودگی در آنها ظاهر شده و باز هم با وجود ضد عفونی کامل سالن ، بیماری ها دیده میشوند و تنها راه چاره ضد عفونی با بخار آب و سپس فرمالین ، و رها کردن سالن برای استراحت به مدت یک یا حداکثر دو دوره است

  12. محل سالن هم بسیار مهم است ، اگر سالن شما در مجاورت کارگاه های صنعتی باشد ، خصوصا آنهایی که دود و گرد و غبار دارند و از همه بد تر "بو" از آنها به سالن شما برسد باید در خصوص تغییر مکانتان زودتر اقدام کنید که یکی از عوامل شروع آلودگی موارد ذکر شده است

  13. آبی که در آبیاری کمپوستها از آن استفاده میکنید باید عاری از آلودگی باشد .
    یکی از مشکلاتی که بسیار شایع است استفاده از آب چاههایی است که عموما آب مناسبی ندارند و در نهایت اگر شوری آن را هم در نظر نگیریم ، منجر به آلودگی میشود . آب های مشکوک به شوری را نیز میتوان برای آزمایش ec به آزمایشگاههای مربوطه برد

  14. معمولا اگر در زمان ورود کمپوست به سالن کف پلاستیک کمپوست را در مکان های غیر بهداشتی قرار داده باشیم در زمان آبیاری آبی که بر روی کمپوستهای طبقات زیرین میچکد منجر به آلودگی خواهد شد

    http://goldmushroom.persianblog.ir

  15. خاک عامل دیگری است که البته تمرکز بالایی بر روی ضد عفونی آن وجود دارد .
    اگر خاک پوششی از شرکتهای معتبر و در بسته بندی مطمئن ارسال شود جای نگرانی نیست . خاکهای پاستوریزه شده با بخار آب عموما پس از رسیدن به دست خریدار هنوز داع هستند و این نشانه خوبی است .

 

 ساختمان اداری در محوطه تولیدی قارچ + عکس

مراحل ساخت و پی ریزی سالن گلخانه ای تولید قارچ + عکس

نمای خارجی و داخلی یک سالن صنعتی تولید قارچ + تصاویر

   

پرورش قارچ دکمه ای در اینترنت رایگان ژرورش قارچ در وبلاگ تولید قارچ دکمه ای قارچ صدفی آموزش آنلاین رایگان مجانی کاشت قارچ در منزل در سالن سوله کمپوست آماده کاشت قارچ بذر قارچ  خاک پوششی قارچ فرمالین و ابزار و قفسه بندی های لازم برای شروع تولید قارچ سی دی و دی وی دی های آموزش قارچ به همراه فیلم های آموزشی کاشت قارچ با کیفیت بالا HD , DVD , CD مهندسین انجمن قارچ ایران سوله و عایقکاری های لازم و جوشکاری قفسه پمپ آب و لوله کشی تولید قارچ سم های جلوگیری از آلودگی و تصاویر انواع آلودگی قارچ دکمه ای باکتریایی، مایکاگن یا ماکوگن با سموم قارچ کش از بین بردن آلودگی ها مثل کاربندازیم دیازینون حشره کش ها و مبازره با کپک از جمله کپک سبز دیازینون، آبامکتین،بوتاکلر،دسیس،بیسکایا، رانداپ،کنف یدور،کاپتان و.سموم حشره کش ،سموم قارچ کش،سموم علف کش،سموم کنه کش ،سموم موش کش سموم گیتی شیمی سهند سموم گل سم گرگانسموم بایر آلمان سموم شیمیاگرو یزد سموم مشکفام فارس سموم رجا شیمی سموم شیمی کشاورز آریا شیمی سم کشاورزی،سموم کشاورزی، سموم نباتی، انواع سموم کشاورزی، قیمت سموم کشاورزی، شرکتهای تولید سم، سمپاشی ،سم علف کش ،سم کنه کش، سم حشره کش، سم قارچ کش ،سم موش کش ،سم سوسک ،دیازینون ،دفع آفات نباتی ،دفع آفات  دیازنون مالاتیون لِندین سِوین – اسم تجاری ( کارباریل ) – برای مبارزه با حلزون و کرم برگ خوار تیونازین آترازول پِری میفوس مِتیل گوزاتیون که ضدعفونی سطح بسترهای کمپوست و کنترل حشرات به کار می رود کنه کُش ها نیسرون آبامِکتین نئورون – اسم ایرانی برو مو پُروپیلات اورتوس یار خوب است تترادیفون قارچ کُش ها زینِب کاپتان مانکوزب بنومیل کاربندازیم باوِستین مانِب کار بکسین تیابندازول پُرُ کُلُراز منگنز مگس های قارچ خور نماتد کنه بیماری ها شامل بیماری های قارچی ورتیسیلیومی، مایکوگن، دنپلان، کپک تار عنکبوتی و انواع کپک ها بیماری های باکتریایی قهوه ای باکتریایی ویروسی ویروس ایکس بیماری های فیزیولوژیک کمبود مواد غذایی، بالا بودن دی اکسید کربن، دمای بالا و تهویه کمچ طلایی کمپوست و آموزش رایگان آنلاین با تصاویر قارچ

 

   + فرید معصومی - ۳:۳٦ ‎ب.ظ ; یکشنبه ۱٩ آذر ۱۳٩۱