بررسی شرایط تولید قارچ خوراکی در آذربایجان شرقی


 

سالانه حدود هفت میلیون تن قارچ در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید حدود ۱۰۰ هزار تن پس از کشورهای چین‌، آمریکا،‌ هلند،‌ اسپانیا و فرانسه ششمین تولیدکننده این محصول به شمار می‌رود.

درحالی که میانگین سرانه مصرف قارچ در جهان یک کیلو و ۲۰۰ گرم است، این میزان در کشور ما به تازگی به حدود نیم‌ کیلوگرم رسیده است.

بالا بودن قابلیت هضم پروتئین قارچ (‪ ۹۰درصد ) از مزیت های قارچ های خوراکی است و این قارچ ها علاوه بر پروتئین، منابع ارزشمندی از املاح، ویتامین ها، فیبرهای غذایی و موادی با خواص دارویی را دارا هستند.‬

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سالانه ۱۹۵۵ تن قارچ خوراکی در استان تولید می شود.

ایوب ایرانی فام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا) افزود: ۲۸هزار و ۸۹۱ مترمربع سطح زیر کشت قارچ خوراکی در آذربایجان شرقی برآورد شده است.

وی با اشاره ای به سطح زیرکشت قارچ دکمه ای در آذربایجان شرقی تشریح کرد: قارچ دکمه ای در ۲۶ هزار و ۷۱ مترمربع از مراکز پرورش قارچ دکمه ای استان تولید می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: کارشناسان عملکرد قارچ دکمه ای را ۱۷ کیلوگرم در مترمربع عنوان نموده اند.

وی از عملکرد سالانه قارچ دکمه ای در استان گفت و افزود: سالانه ۱۹۲۰ قارچ دکمه ای در آذربایجان شرقی تولید می شود.

ایرانی فام تاکید کرد: حجم بالای سرمایه گذاری بخش های خصوصی در این صنعت مشکلات اقتصادی این بخش را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به خبرنگار ایانا گفت: قارچ صدفی نیز هر سالانه ۳۵ تن در استان تولید می شود.

سعداله اسکندری افزود: دو هزار و ۸۸۰ مترمربع به تولید قارچ صرفی در استان اختصاص یافته است.

وی ضمن بازگو نمودن میزان عملکرد قارچ صدفی در استان تشریح کرد: عملکرد قارچ صدفی را ۱۵ کیلوگرم در مترمربع عنوان شده است.

اسکندری ادامه داد: در سالن های پرورش قارچ می توان بیشترین میزان محصول را در واحد سطح نسبت به سایر سبزیجات و گیاهان گلخانه ای تولید نمود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: مراغه و میانه از شهرستان های برتر آذربایجان شرقی در تولید قارچ شناخته شده اند.

وی فرهنگسازی برای مصرف قارچ را در افزایش تولید تاثیرگذار دانست و افزود: فرهنگ سازی برای مصرف قارچ به عنوان پروتئینی گیاهی برای جایگزین شدن با گوشت در افزایش تولید قارچ خوراکی تاثیرگذار خواهد بود.

اسکندری تاکید کرد: بهره گیری از اطلاعات فنّی را باید به نوعی تضمینی برای افزایش بهره وری در صنعت تولید قارچ قلمداد نماییم.

 

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایانا اذعان داشت: با توجه به جمعیت فراوان جوان و جویای کار تحصیل کرده بخش کشاورزی بررسی موانع و مزایای فعالیت اشتغال زا در این حوضه اهمیت انکارناپذیری دارد، تولید قارچ خوراکی یکی از فعالیت های اشتغالزا و درعین حال زود بازده در کشاورزی است.

موسی ایزدخواه با اشاره ای به عدم استقبال تولیدکنندگان از بسترهای آموزشی افزود: عدم استقبال تولیدکنندگان از بسترهای آموزشی و افزودن بر اطلاعات خود برای افزایش راندمان تولید در واحد سطح از مشکلات پرورش این محصول گلخانه ای است.

وی ضمن بازگو نمودن نقش کیفیّت محصول تولیدی در توسعه پایدار بخش کشاورزی تشریح کرد: افزایش تولید، استانداردسازی محصول با توجه به کیفیّت و کمیّت محصول تولیدی و در کنار آن بازاریابی مطمئن و مستمر برای محصولات تولید شده خواهد توانست آهنگ حرکت به سوی توسعه پایدار بخش کشاورزی را از شتاب قابل توجهی برخوردار کند.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: عمده ترین مواد اولیه در تولید انواع قارچ، کاه ـ کود مرغی و بذر است که به وفور و با قیمت مناسب قابل تهیه است.

ایزدخواه تاکید کرد: تولید قارچ و به کارگیری مواد زائد کشاورزی در این زمینه یکی از بهترین راه های ایجاد فرصت های شغلی جدید و ایجاد جاذبه در روستاها و تامین پروتئین گیاهی به حساب می آید.

 

بر اساس این گزارش، صادرات این محصول در انحصار نبوده و به راحتی می توان قارچ تازه و یا انواع فرآورده های آن را به کشور های مختلف صادر و از درآمد خاص حاصل از صادرات این محصول با ارزش برخوردار شد و رشد اشتغال زایی در بخش تولید قارچ خوراکی روند صعودی داشته و این امر عملکرد صنعت را افزایش خواهد داد.

   + فرید معصومی - ٧:۳٧ ‎ب.ظ ; شنبه ۱۸ امرداد ۱۳٩۳