پرورش قارچ جلسه یازدهم 11 - نگهداری سالن از شوک دهی تا باردهی قارچ


خرید کمپوست --> انتقال به سالن --> ١٢ روز اول --> پاره کردن پلاستیک کمپوستها --> ١٢ روز دوم --> خاکدهی به کمپوستها --> نگهداری سالن پرورش قارچ --> رافلینگ تا شوک دهی -- > شوک دهی --> نگهداری سالن تا باردهی

 

 


بعد از شوک دهی و رساندن دما به ١۶ درجه و نگهداری سالن در این دما به مدت یک روز کم کم دما را به ٢٠ درجه میرسانیم و در این درجه حرارت میمانیم .

در این مدت بهترین رطوبت حداقل ٧۵% است و تهویه هوا نیز برای رشد بهتر ته سنجاقی ها لازم است .http://goldmushroom.persianblog.ir/

یک روش برای ایجاد رطوبت و تهویه هوای تازه همزمان استفاده از دستگاه رطوبت ساز است که در حین ایجاد رطوبت در سالن هوای تازه را نیز به سالن وارد میکند البته به شرط اینکه این دستگاه در محلی خارج از سالن پرورش ما قرار داده شده باشد http://goldmushroom.persianblog.ir/

در سالن های پرورش قارچ هیچ گاه بهداشت را فراموش نکنید . حالا که در مرحله رشد قارچ ها قرار داریم شاید به نظر برسد که هنوز برای آلوده شدن و ایجاد کپک های مضر در کمپوستها خیلی زمان باقی مانده ولی حقیقت این است که باید همیشه موارد بهداشتی در سالن و خارج از آن رعایت شود . همیشه در محل ورودی سالن پرورش قارچ از حوضچه ضد عفونی قرار داده شده استفاده کنید و آنرا هر هفته خالی کرده و با آب و مواد ضد عفونی ( شامل مقداری کاربندازیم و فرمالین به صورت چند درصد در آب ) تعویض کنید .http://goldmushroom.persianblog.ir/
معمولا کارگرها و یا افرادی که به سالن وارد میشوند از این حوضچه ها به دلیل خیس نشدن پاهایشان میپرهیزند که همین منجر به انتقال آلودگی به سالن میشود

معمولا قارچ بعد از مرحله شوک دهی تا 10 روز آماده برداشت میشوند ولی پیش از رشد کامل قارچها توجه به یک نکته بسیار لازم استhttp://goldmushroom.persianblog.ir/
اگر مراحل رافلینگ که در جلسات قبل توضیح داده شده به درستی انجام نشود و یا مایل نباشیم رافلینگ را به این دلیل که نخواهیم باردهی محصول قارچ ما کاهش یابد انجام دهیم قارچ ها به صورت توده ای رشد میکنند. یعنی چیزی شبیه به یک خوشه انگور بسیار متراکم.
این توده ها از شروع به رشد قابل تشخیص هستند . در این مواقع چند راهکار وجود دارد

  1. در زمان کوچکی توده ها اقدام به خلوت کردن آن کنیم به این صورت که در کنار هر قارچ از حداقل یک طرف جا برای هوا خوردن به پایه آن وجود داشته باشد
  2. تا بزرگتر شدن توده ها کمی صبر کنیم و اجازه دهیم که قارچ ها  به حدی بزرگ شوند که قابل برداشت و فروش باشند سپس آنها را از بزرگترین ها برداشت کنیم
  3. به هیچ وجه قارچ ها را برداشت نکنیم و صبر کنیم تا همگی توده به مرحله برداشت برسند ولی این روش حساسیت های خاص خود را دارد
    1- کنترل تهویه هوای سالن بدون وقفه
    2- کنترل رطوبت سالن
    3-آبیاری به موقع و آبیاری بیشتر در محل توده ها

توجه : به هیچ عنوان در زمان ایجاد شدن ته سنجاقی ها ( همان قارچ های بسیار کوچک به اندازه ته سنجاق ) آبیاری انجام ندهید . چراکه آبیاری در این زمان منجر به زرد شدن و از بین رفتن بسیاری از قارچ های درحال رشد میشود . به جای آبیاری اقدام به تامین مناسب رطوبت نمایید تا آب و رطوبت موجود در خاک دیرتر از بین رود

توضیحات مربوط به نحوه برداشت و نکاتی که در برداشت قارچ وجود دارد در جلسات بعدی توضیح داده میشود

 

 

 

  1.  پرورش قارچ - پاسخ به سوالات در کامتها
  2. پرورش قارچ جلسه دهم 10 - شوک دهی و روشهای شوکدهی قارچ
  3. نکات پرورش قارچ دکمه ای در سوله
  4. پرورش قارچ جلسه نهم 9 - نگهداری سالن تا روز باردهی - میسلیوم
  5. پرورش قارچ جلسه هشتم 8 - آبدهی پس از خاکدهی
  6. از چه زمانی اقدام به راه اندازی سالن پرورش قارچ نماییم
  7. پاسخ به یک سوال و چند نکته پرورش قارچ و یادآوری
  8. پرورش قارچ در کجا ؟ تهران،خراسان،آذربایجان غربی،بوشهر،خوزستان،ایلام،کرمانشاه..
  9. نحوه چیدمان قفسه های سالن پرورش قارچ در افزایش سود دهی و راندمان تولید
  10. زمان کاشت تا زمان برداشت در پرورش قارچ
  11. خدمات مشاوره ای غیر حضوری پرورش قارچ
  12. پرورش قارچ جلسه هفتم 7 - خاک پوششی مرطوب
  13. قارچ دکمه ای پرورش و تولید جلسه ششم 6 ( در سالن ) خاک دهی کمپوستها و خاک پوششی
  14. قارچ - آموزش جلسه پنجم تولید - خاکدهی و ریختن خاک پوششی کمپوستها .
  15. قارچ , پرورش , فروش و نگاه کلی به قارچ دکمه ای در ایران ( تجربیات کار قارچ )
  16.  کمپوست , خاک پوششی , کاربنزایم , دیازینون , پرمنگنات , فرمالین
  17. پرورش قارچ جلسه چهارم - دوره خاک دهی 1 کمپوست ها و برش کیسه بلوک ها
  18.  چند نکته در مورد پرورش قارچ دکمه ای در پاسخ به سوالات خوانندگان وبلاگ
  19. کشت قارچ در خانه
  20. برخی لوازم تولید قارچ + قیمت حدودی
  21. کاشت قارچ دکمه ای 3
  22. توجه : سهل انگاری نکنید
  23. آشنایی بیشتر با یک سالن پرورش قارچ دکمه ای
  24. جلسه اول ( توضیحات مربوط به سالن کاشت قارچ دکمه ای )

پرورش قارچ دکمه ای در اینترنت رایگان ژرورش قارچ در وبلاگ تولید قارچ دکمه ای قارچ صدفی آموزش آنلاین رایگان مجانی کاشت قارچ در منزل در سالن سوله کمپوست آماده کاشت قارچ بذر قارچ  خاک پوششی قارچ فرمالین و ابزار و قفسه بندی های لازم برای شروع تولید قارچ سی دی و دی وی دی های آموزش قارچ به همراه فیلم های آموزشی کاشت قارچ با کیفیت بالا HD , DVD , CD مهندسین انجمن قارچ ایران سوله و عایقکاری های لازم و جوشکاری قفسه پمپ آب و لوله کشی تولید قارچ سم های جلوگیری از آلودگی و تصاویر انواع آلودگی قارچ دکمه ای باکتریایی، مایکاگن یا ماکوگن با سموم قارچ کش از بین بردن آلودگی ها مثل کاربندازیم دیازینون حشره کش ها و مبازره با کپک از جمله کپک سبز دیازینون، آبامکتین،بوتاکلر،دسیس،بیسکایا، رانداپ،کنف یدور،کاپتان و.سموم حشره کش ،سموم قارچ کش،سموم علف کش،سموم کنه کش ،سموم موش کش سموم گیتی شیمی سهند سموم گل سم گرگانسموم بایر آلمان سموم شیمیاگرو یزد سموم مشکفام فارس سموم رجا شیمی سموم شیمی کشاورز آریا شیمی سم کشاورزی،سموم کشاورزی، سموم نباتی، انواع سموم کشاورزی، قیمت سموم کشاورزی، شرکتهای تولید سم، سمپاشی ،سم علف کش ،سم کنه کش، سم حشره کش، سم قارچ کش ،سم موش کش ،سم سوسک ،دیازینون ،دفع آفات نباتی ،دفع آفات  دیازنون مالاتیون لِندین سِوین – اسم تجاری ( کارباریل ) – برای مبارزه با حلزون و کرم برگ خوار تیونازین آترازول پِری میفوس مِتیل گوزاتیون که ضدعفونی سطح بسترهای کمپوست و کنترل حشرات به کار می رود کنه کُش ها نیسرون آبامِکتین نئورون – اسم ایرانی برو مو پُروپیلات اورتوس یار خوب است تترادیفون قارچ کُش ها زینِب کاپتان مانکوزب بنومیل کاربندازیم باوِستین مانِب کار بکسین تیابندازول پُرُ کُلُراز منگنز مگس های قارچ خور نماتد کنه بیماری ها شامل بیماری های قارچی ورتیسیلیومی، مایکوگن، دنپلان، کپک تار عنکبوتی و انواع کپک ها بیماری های باکتریایی قهوه ای باکتریایی ویروسی ویروس ایکس بیماری های فیزیولوژیک کمبود مواد غذایی، بالا بودن دی اکسید کربن، دمای بالا و تهویه کمچ طلایی کمپوست و آموزش رایگان آنلاین با تصاویر قارچ

 

   + فرید معصومی - ۱٠:۳٩ ‎ق.ظ ; شنبه ٢٧ آذر ۱۳۸٩