🔴 عامل آلودگی باکتریایی در قارچ دکمه ای


🔴 عامل آلودگی باکتریایی "سودوموناس فلورسنس بیوتایپ G" اسم علمی سختی دارد اما مقابله با آن میتواند آسان باشد
🔴در ابتدا در کلاهک قارچ به رنگ زرد کمرنگ هستند و سپس تبدیل به زرد مایل به طلایی یا قهوه ای شکلاتی خواهد شد، این رنگ ظاهر شده حدودا 2 تا 3 میلی متر عمق دارد ، بافت به نظر خیس 💦 میرسد ، این آلودگی بیشتر در زمانی که قارچ به صورت اندازه دکمه یا به اندازه نخود رسیده است ظاهر میشود اما در هر مرحله دیگر هم امکان مشاهده آن وجود دارد، این آلودگی حتی در درون یخچال در صورت وجود رطوبت در سطح قارچ رشد خواهد کرد

🔵اگر شرایط رطوبت به حد مناسب برای رشد این آلودگی باشد منجر به پوشانده شدن کل محصول با این آلودگی خواهد شد، در تصویر زیر نمونه این مشکل را مشاهده میکنید

🍄یک محل که در آن قسمت آلودگی بسیار رخ میدهد در خوشه های قارچ یا توده های با هم رشد کرده قارچ و درست در نقطه تماس بین کلاهک هاست، اینجاست که اگر قطرات آب برای بیش از 4 تا 6 ساعت باقی بماند حتما باعث رشد این باکتری خواهد شد

این آلودگی به راحتی بوسیله آبیاری در سالن منتشر میشود

آلودگی باکتریایی در هر دوره از تولید میتواند رشد کند و میوه و پایه قارچ تفاوتی ندارد

از دلایل مهم :
1⃣ ماندن مقدار زیاد آب بر روی میوه قارچ
2⃣رطوبت یا بخار اشباح
3⃣هوای بسیار گرم تر از بستر
4⃣ خنک بودن بیش از اندازه کلاهک قارچ از اطراف در زمانی که آبیاری انجام میشود
5⃣اشباح بخار سالن به دلیل سرد شدن هوا و در نهایت ماندن بر روی کلاهک

توصیه ها :
-استفاده از 150PPM کلر در آب آبیاری👉
-استفاده از سیستم های چرخش هوا پس از آبیاری👉
-پایین بودن دما باعث کاهش قدرت نگاهداری رطوبت در هوا میشود و برای اینکه قدرت نگاهداری رطوبت را افزایش دهید دما را کمی بالاتر ببرید تا سطح قارچ خشک شود👉
- استفاده از روشهای گرم کنندگی ایده آل مانند لوله های آب گرم در سالن👉

   + فرید معصومی - ٧:٤٥ ‎ب.ظ ; شنبه ۱۸ دی ۱۳٩٥