سلام آقای مهندس،حدود 10 روز از هوا دهی سالن من می گذرد ته سنجاقی به تعداد زیادی تشکیل می شود ولی رشد نمی کنند/دمای سالن 19 درجه و رطوبت هم 80 درجه/دارای 1 فن ورودی و 1 فن خروجی هم هست/خواهش میکنم هرچه زودتر جوابم رو بدهید/خیلی ممنون                                                       

                                                                            پاسخ:
سلام
دوست عزیز متاسفانه به دلیل مشغله های کاری امکان پاسخگویی سریع وجود ندارد بجز برای دوستانی که از امکان مشاوره غیر حضوری استفاده میکنند
در هر حال از تشکیل و رشد نکردن منظور شما رو متوجه نشدم آیا زرد میشده یا دیر رشد میکرد                                                                       
 
------------
 
سلام من می خوام قارچ تو خونه برای مصرف خونگی توی جعبه تولید کنم .کدوم قارچهم آسان تر رشد می کنه؟یک راهنمایی در مورد رشدش بگین.                                                       
پاسخ:
سلام
بهترین قارچ برای تولید در منزل قارچ صدفی است                                                                       
 
---------------
سلام .میشه کمپوست قارچ صدفی رو برای دکمه ای بکار برد؟کدوم قارچمشتری بیشتری داره؟                                                        
پاسخ:
سلام
خیر . قارچ دکمه ای                                                                       
 
 
--------------
 
با سلام
در تابستان برای اینکه در 12 الی 14 روز اول دما را 25 و رطوبت را 85 نگه داریم از چه وسیله ای باید استفاده کنیم؟
من یک اسپیلت در داخل سالن دارم آیا می شود از آن برای پایین آوردن دما در روزهای اول (اسپون ران ) استفاده کرد؟ با وجود اینکه رطوبت سالن را میکشد؟
از کولرآبی هم که نمیشود استفاده کرد چون به کمپوستها شک می دهد....به نظر شما کدام روش بهتر است؟                                                       
پاسخ:
سلام
معمولا تولید کنندگانی که دستگاههای مجهزی برای تولید ندارند تا مهر ما تولید قارچ را متوقف میکنند                                                                       
 
 
-------------
 
باسلام.میبخشید من زیاد متوجه این جدول نشدم .منظورتون از مرحله ها چیست؟وفرق بین مرحله اول با مرحله چهارم در چیست؟                                                       
پاسخ:
سلام
هر مرحله متناسب با موقعیت فرد تولید کننده قارچ تنظیم شده که در صورت تمایل به دریافت مشاوره یکی از مراحل را انتخاب میکنید                                                                       
 
----------------
 
 
سلام من می خوام درکلاس های حضوری آموزش پرورش قارچ شرکتکنم.لطف کنیدراهنمایی ام کنید...                                                       
                                                                            پاسخ:
سلام
ما تنها امکان مشاوره غیر حضوری را در وبلاگ در حال حاضر در اختیار دوستان قرار میدهیم                                                                       
 
--------------
 
سلام .

یه سوال برام ژیش اومد.... آیا میشه یک بلوک کمپوست هنگام خریداری باز کرد و روی یه صفحه پخش کرد   ؟؟ با این کار ضخامت بل.ک کمپوست کمتر می شه  و تو میزان برداشت از یک کمپوستتاثیر منفی نداره ؟؟؟                                                       
پاسخ:
سلام
در این حالت قارچه در فلش اول با کیفیت هستند ولی در فلش های دیگر قارچهایی ضعیف خواهیم داشت چراکه قدرت 90% از کمپوست به داخل خاک برای رشد میسلیوم ها مصرف شده                                                                       
 
 
-------------
سلام  خدمت مهندس عزیز می خواستم بدونم چند روز بعد از رافلینگ باید شوک داد و چند درصدش باید ته سنجاقی باشه  که قارچژر وخوبی دربیاد ؟؟ 2- یا از سم کاربندازیم با غلظت کم می تونیم روی ژین یا ته سنجاقی بزنیم                                                       
                                                                            پاسخ:
سلام
بستگی به روز رافلینگ دارد اگر روز 8 باشد 4 روز تا 5 روز بعد باید شوک دهی کرد .
این سم تنها در محلی باید استفاده شود که آلودگی قارچی وجود دارد و دیگر در آن محل مهم نست که بر روی چه بخشهایی ریخته شود                                                                       
 
--------------
 
با سلام خدمت جناب مهندس
من وقتی کمپوستها را وارد سالن کردم 3 روز بعد سر کیسه ها را باز کردم و روی آنها را روزنامه انداختم و درب ورود سالنم را هم + راه ورو تهویه کیپ کردم تا هوایی وارد یا خارج نشود و دیدم بهتر سفید شد کمپوستها و بعد که کمپوستها سفید شد خاک دادم و آن هم همینطور روزنامه دادم تا سفید شود...حال به نظر شما آیا این روش من درست است یا اینکه درب کیسه ها تا زمان خاک دهی بسته باشد؟ کدام روش برای باردهی بیشتر بهتر است؟
لطفا هر روش درست است دلیلش هم بنویسید..با تشکر
پاسخ:
سلام
در تولید قارچ راههای مختلفی وجود دارد و هنوز هم راه برای کشف روشهای مناسب باز است . اما تنها تفاوت در بازدهی است که اگر شما در این روش نتیجه خوبی گرفته اید در نظرات بیان کنید . اما بهتر است کمپوستها در 12 روز اول بوسیله نایلون های رویشان رطوبت را نگاه دارند                                                                       
 
 
-------------
 
با سلام
باید چند سانتی متر خاک بر سطح کمپوست بریزیم(چند بند انگشت؟
اگه بیشتر یا کمتر بشه چه اتفاقی می افتد؟                                                       
پاسخ:
سلام
معمولا تا 3 سانتی متر
بیشتر بودن نیروی کمپوست را میگرد و کمتر بودن در نگاهداری رطوبت مشکل ایجاد خواهد کرد                                                                       
 
 
------------------
 
 با سلام خدمت آقای مهندس،الان 1 هفته از هوا دهی  گذشته هنوز قارچها بیرون نیامدند/آیا مشکلی پیش آمده؟                                                        
                                                                            پاسخ:
اگر رشد کپکها بر روی خاک به درستی انجام شده باشد به زودی قارچها ظاهر خواهند شد                                                                       
 
 
--------------
با سلام
وقتی کمپوست را تحویل می گیریم سوراخهایی در یک طرف آن است آیا باید هنگام چیدن کمپوستها در سالنآن سوراخها را پایین قرار دهیم یا به سمت بالا؟
پاسخ:
سلام
خیر باید سوراخها رو به بالا یاشند                                                                       
 
 
----------------
 
علائم کمبود و افزایش رطوبت در پرورش  قارچ دکمه ایچیست؟                                                       
پاسخ:
ایجاد ترک بر روی کلاهک و خشکی آن از علایم مشکل رطوبتی است                                                                       
 
 
---------------
 
سلام مهندس جان.
یه سوال، من یه مقدار کمپوست گرفتم و الانه تقریبا 10 روزه که با رطوبت ساز رطوبت 99% درصد مدام براشون تامین کردم .شرایط دمایی هم خوب روی 23 درجه بود. حالا یه مقدار آب داخل کیسه های کمپوست جمع شده و بعد از این 10 روز خیلی بوی بد گرفته ، حالا باید ته کیسه ها را سوراخ کنم تا این آب بد بو بره یا نه ،،، ؟؟؟؟ اصلا حالا دیگه میشه به این کمپوست امیدی داشت یا اینکه خراب شده که به این شدت بو گرفته؟؟؟

با تشکر.                                                       
پاسخ:
سلام
لطفا شرایط نگاه داری کمپوست را در وبلاگ مشاهده کنید . در جلسات 1 ببعد میتوانید مطالعه کنید . سوراخ کردن کیسه ها میتواند مفید باشد ولی احتمال وجود مشکل در کمپوست هم دو از ذهن نیست                                                                       
 
-----------
با سلام.من در خوزستان یک سالن 40متری دارم  مربی بهم گفته که باید کولر آبی 24 ساعته روشن باشه تا هوا تهویه بشه نظر شمه چیه .در مورد شوک میشه بگید بغیر از شوک سرمایی چند نوع دیگه هست و چطوری عمل میکنه
ممنون                                                       
پاسخ:
سلام
در منطقه شما باید علاوه بر روشن بودن 24 ساعته تدابیر دیگری جهت خنک نگاه داشتن سالن انجام دهید . شوک نوری است که در مقابل شوک سرمایی قابل قیاس نیست                                                                       
 
 
-----------
 
سلام
میخواستم بدونم آیا بعد از هر فلش باید شک دهی انجام بشه یا همون یک بارشک دهی اولیه کافیه؟ممنون                                                       
پاسخ:
سلام
خیر نیازی نیست ولی وجود آن نیز میتوانید در رشد سریعتر قارچها موثر باشد
 
-----------
 
با سلام
می خواستم بپرسم کمپوستکجا کیفیت خیلی عالی دارد و چگونه باید آن را تهیه نمود؟
پاسخ:
سلام
معمولا در تهران از کمپوست شرکتهای ملارد و مهرچین در قزوین و صدف استفاده میکنند
 
------------
 
 
 سلام مهندس.خسته نباشید.دو سوال داشتم اول اینکه فاصله ی بین دو برداشت چد روزه به طور استاندارد و دوم اینکه بعداز برداشت قارچهاوآبیاری مناسب بعد از آن باید شوکدهی کنیم یابه مدت12روز دماورطوبت رو کنترل کنیم تا کپکهاروی سطح خاک پوششی رشد کنند وبعد ازآن شوکدهی و...؟باسپاس وتشکر                                                       
پاسخ:
سلام
نیازی به شوک دهی نیست ولی وجود آن میتواند در سرعت رشد آن کمک کند . کلا مدت زمانی که اولین ته سنجاقی را میبینیم تا آخرین قارچ در سالن در پایان مرحله تولید 40 روز طول خواهد کشید                                                                       
 
 
-------------
 
با سلام.میخواستم مقدار تولید قارچ را در یک تن کمپوستبدونم ممنونم.                                                       
پاسخ:
سلام
پاسخ پرسش شما بارها در وبلاگ گفته شده
در بهترین حالت تا 28% از وزن کمپوست خریداری شده و در شرایط نا مطلوب تا 15%
 
 
------------
 
 
 

   + فرید معصومی - ٤:٠٩ ‎ب.ظ ; سه‌شنبه ۱ شهریور ۱۳٩٠